Kineserne kommer Samfunn

Kristendommens tyngdepunkt skyves mot øst. Det merkes på pinsekonferansen i Jerusalem.
En av de største delegasjonen til den globale pinsekonferansen Empowered21 i Jerusalem, kommer fra Kina.

– Det er bare å se opp for oss, Gud er virkelig på ferde i Kina sier Lijua Xi og smiler. Vi lærer bønn av våre kristne søsken i Sør-Korea og tilbedelse av de kristne på Filipinene og i Indonesia, den energiske damen er den eneste i gruppen som snakker engelsk.

Gud er på ferde i Kina. Den kinesiske delegasjonen på pinsekonferansen Empowered21 kan rapportere om enorm vekst, skriver redaktør Lars Christian Gjerlaug som er på plass i Israel.

Gud er på ferde i Kina. Den kinesiske delegasjonen på pinsekonferansen Empowered21 kan rapportere om enorm vekst, skriver redaktør Lars Christian Gjerlaug som er på plass i Israel.

Vi møter henne på et seminar med den 70 år gamle misjonærlegenden Dennis Balcombe, som har tjent i Kina siden han var 22 år.

Voldsom vekst

Han kan gi rapporter om byer der de kristne menighetene, både de under og over bakken, har vokst fra en håndfull til flere hundre tusen på noen tiår.

– I byen Fuquing City  sørøst i Kina var det for 26 år siden om lag 2500 kristne. Jeg fikk komme å undervise om Den Hellige Ånd , Åndens dåp og Åndens kraft. I dag er 300 000 av byens 1,2 millioner innbyggere med i en huskirke. Det er 25 prosent det, sier Balcombe som ikke er kjent for å overdrive tall.

Ti prosent

– Mitt fokus er de som ikke har hørt evangeliet, og i Kina er det den store majoriteten, sier Balcombe i en kommentar til KS.
– Men etter nesten femti år i landet har jeg inntrykk av at anslaget om at ti prosent av kineserne nå har tatt imot Jesus er realistisk, og den kristne troen har krøpet godt innover i maktapparatet, sier evangelisten.

Den Kinesiske republikken opererer selv med tall som sier at om lag fem prosent av kineserne er kristne.

Hunger

Gruppen på om lag femti kinesere som er på plass i Jerusalem er stadig i bønn. Tungetalen lyder som et brus rundt dem også i matpausene, og på møtene er de først fremme ved plattformen for å motta mer av Gud.

– Den hungeren du ser i denne gruppen er et bilde på den enorme sulten som er i Kina. Ofte må jeg tale ti timer på en dag, de går ikke trøtte. Og er det noen som har lært seg å bygge opp sin egen ånd i bønn og tungetale så er det kineserne. De er ustoppelige, sier den amerikanske misjon

 

kommentarer