«Jeg er ikke ’komiske Ali’» Samfunn

Anklagene om en liberal utglidning ved MF florerer. Rektor Vidar Leif Haanes innrømmer at det har vært et linjeskifte.

Bildetekst til hovedbilde: – Det har skjedd et linjeskifte ved MF, men vi er stadig tro mot bibel og bekjennelse, sier rektor Vidar Leif Haanes. Bilde: KS arkiv.

– Hei, er Menighetsfakultetet et egnet sted for frimodige og utålmodige studenter som ønsker å bli utrustet til å utbre Guds rike i landet vårt?

– Ja, det vil jeg si. Vi har store grupper av studenter fra et mangfold av kirkesamfunn som har dette som mål. Vi har også gode lærekrefter som lever og ånder for dette.

– Jeg har fulgt debatten om MF de siste årene, og det ser ut som et mønster at kjente og erfarne professorer med mange års erfaring fra MF går ut og hevder at MF har blitt dramatisk endret i liberal retning, hvorpå du hevder at ingenting har skjedd. Tar alle de andre feil, eller er du kristen-Norges svar på «komiske Ali»?

– Jeg er ikke «komiske Ali».

Mitt poeng er at troskapen mot bibel og bekjennelse ligger fast, men at vi hele tiden må finne ut av hva dette betyr inn i vår tid.

Vidar Leif Haanes - rektor

Når enkelte drømmer seg tilbake til for eksempel professor Sverre Aalens tid, må vi huske at han ikke hadde mye godt å si om frikirkelige. I dag er situasjonen en helt annen, og det er vi stolte av.

– I 2001 ble Jon-Olav Henriksen fjernet fra undervisningen i dogmatikk fordi han åpnet for kirkelig vigsel av homofile. Et par år senere er han tilbake, og dere ansetter Sturla Stålsett som leder an i kampen for dette synet. Noe må vel ha skjedd?

– Ja, det har vært et linjeskifte, det vil jeg ikke benekte. Dette skiftet kom da vi gikk inn for en ny styringsmodell der de ansatte fikk mer å si på bekostning av styret og det tradisjonelle forstanderskapet der Lagsbevegelsen og misjonsorganisasjonene var sterkt representert.

– Det sitter mange forholdsvis gamle givere til MF rundt om i landet. Har du kommunisert fakultetets linjeskifte tydelig til disse?

  • Les svaret og resten av intervjuet med MF-rektoren. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer