Bills første vitnesbyrd Kultur

– Vi må dele hva Gud gjør med hverandre

Bill Johnson - Bethel-pastor

Onsdag til fredag forrige uke besøkte Bethel-pastor Bill Johnson Bergen. Han talte under konferansen til Jesusfellesskapet i Credokirken sammen med biskop Joseph Garlington.
Torsdag ettermiddag var temaet vitnesbyrdet i fokus – hva Gud gjør i våre liv. Det kan omhandle både ytre mirakler eller indre inngripen.

Bildetekst til hovedbilde: I BERGEN: I Norge talte Bill Johnson under konferansen til Jesusfellesskapet i Credokirken sammen med biskop Joseph Garlington forrige uke. Bilde: Ida Serine Aanensen

SAMTALEN: Les fredagens portrett av Bill Johnson eksklusivt i vår papirutgave.

  • Temaer: Kritikerne, byrden av suksess, hemmeligheten, karismatisk kultur og «tics», fremtiden, God tv, Todd Bentley. Pluss mye mer.

Det første miraklet

FORBØNN: Etter sesjonen ledet Bill Johnson forbønn for syke. Noe mange ikke vet er at Bill Johnson var godt oppe i førtiårene før han så et mirakel i egen menighet. Han hadde akkurat vært i konferanse med Vineyard i 1987. Her oppdaget han at det ikke var noe galt med teologien. Det var praksisen det skortet på.

Menigheten begynte å oppsøke mennesker som trengte et mirakel.

I en butikk kom Bill i kontakt med en mann med svært hemmende leddgikt. I full offentlighet ble han momentant helbredet.

– Han var ikke kristen en gang, så vi ble like overrasket begge to, forteller Bill humrende fra scenen.

Deretter ventet seks magre måneder uten helbredelser. Menigheten fortsatte likevel iherdig. Bill forklarer hvordan de løftet hverandre opp ved hjelp av det ene vitnesbyrdet.

–  Lydighet er så viktig, selv om alt det ytre tilsier at vi burde gi opp. Derfor deler vi vitnesbyrd i menigheten hele tiden. Vi vet at det ligger på Guds hjerte å helbrede og sette mennesker fri.

Så løsnet det, og resten er historie.

JOHNSON: Jeg mistet hele kontrollen.

Naturlige Guds rike

200 til 300 mennesker var til stede under møtet, men kvelden før var det nesten 600 tilstede på konferansen «…som i himmelen, så og på jorden».

Bill Johnson forteller historie på historie om selvopplevde mirakler, den ene mer oppsiktsvekkende enn den andre .

– Vi har så lett å skille det åndelige og det overåndelige. Vi blir så opptatt av hva vi ser. Men Gud gjør ikke forskjell på det åndelige og det verdslige. Alt naturlig i Guds rike. Vitnesbyrdet åpner opp den erkjennelsen i våre hjerter.

 

kommentarer