De håpende Leder

Antall troende i Norge synker. Men antallet håpende ser ut til å vokse.

– Torsdag var en trist dag, sier naboen over hekken. Det ligger i luften at jeg skal forstå hva hun mener, men at nabolaget skulle ha synkronisert sine triste dager var ukjent for meg, og jeg må be henne utdype.

Hun forklarer at de denne torsdagen hadde slukket lyset i korset som i over femti år har lyst fra taket på Sjømannskirken i Oslo, der jeg og familien har leid en leilighet. Kvinnen som presiserer at hun ikke er en troende og ikke har satt sine ben i kirken selv, hadde håpet at kirken igjen skulle fylles av barn og unge familier.

Nå falt det henne tungt for brystet at de vestlandske eierne hadde solgte kirken til en eiendomsutvikler, og med det tatt den elektriske kraften ut av det lokale korset.

Samme dag står jeg sammen med en gruppe foreldre og ser på våre håpefulle idet de
utøver noe som med mye velvilje kan minne om fotball.

– Det er litt trist å tenke på at disse søte femåringene om noen år banner oss opp i fjeset, surfer porno på nettet og er flaue av oss foreldre, kommer det bardust fra en pappa.Han er på sitt tredje barnekull og oser av erfaring.

– Er det virkelig sånn det må være, spør en av de yngste mammaene spakt. Det såre spørsmålet blir hengende i luften, mens vi alle et øyeblikk håper oss bort til en vakker verden der internett knapt nok finnes, forelskelse er noe uskyldig og banning er et fremmedord.

De siste ukene har mediene gitt oss innblikk i en russefeiring som på enkelte steder fremstår som hedonistiske massemønstringer. Og idet alle grenser blir sprengt på de mest nedrige måter, kan vi ane en reaksjon fra et samfunn som egentlig drømmer om noe annet. For kanskje har storsamfunnet, som i sin jakt på frihet har sparket ned alle veggene som gjorde det så trangt, begynt å fryse og  innsett at disse veggene også ga le mot kulden?

Som kristne kan vi ikke tilby en drømmeverden, men vi kan tilby en helt ny familie og et helt annet rike. Og om vi i kjærlighet hadde klart å vise de håpende et glimt av dette riket, kunne kanskje håp fått utviklet seg til tro. KS

kommentarer


Anbefalte innlegg