Fremstiller Hollywood bibelfortellinger som eventyr? Kultur

Både fordeler og utfordringer følger med Hollywoods «hellige» Bibel-trend.

Trenden som startet med suksess-serien «The Bible» fra 2013 har ført til at Hollywood den siste tiden har produsert flere store Bibel-blockbustere som har blitt distribuert ut til alle verdens kinoer.

I disse dager sitter også rundt syv millioner amerikanere og ser på den ferske miniserien «A.D The Bible Continues» om apostlene og tiden etter Jesu død og oppstandelse.

Bildetekst til hovedbilde: EVENTYRLIG FILM: Fremstiller Hollowood-karakteren Moses, spilt av filmstjernen Christian Bale, Bibelen som et eventyr? Bilde: Promo.

EXODUS-ANMELDELSE: Moses er dyster – Gud spilles av et barn.

Bibeleventyr

– På grunn av den kreative friheten kan bibelfilmene skape forvirring blant folk som ikke kjenner bibelfortellingene godt, uttaler Reed Shell, pastor i Hixston United Methodist Church til Christianity Today.

Han mener filmene ofte blir brukt som grunnlag for bibelhistoriene uten at man har lest Bibelen.

LES MER: 8 undervurderte «kristne» filmer.

Bibelen er TV-gull

Miniserien «The Bible» overrasket med å hale inn hele 13 millioner seere. Nå som oppfølgeren «A.D The Bible Continues» går på TV – har den amerikanske menigheten East Chattanooga Chruch of God ukentlig undervisning om den siste episoden.

– Jeg tror Hollywood erkjenner at kristne er lei all dritten som er på TV om dagen. Flere oppdager at Bibelen er fantastisk TV-materiale. Historiene man finner der er bedre enn noe vi kan lage – og de er sanne, sier pastor Leah Hooper.

Hollywood sitt bidrag til bibelbølgen består også av filmer som «Noah», «Son Of God», «Exodus: Gods and Kings», og «Last Days In The Desert. I tillegg ble «Heaven Is For Real» sett av 43.000 mennesker første helgen på kino.

SYLVESTER «ROCKY» STALLONE: – Jeg har gitt livet til Jesus.

På kollisjonskurs

Det kristne nettstedet og ressurssiden snakkomtro.no tar opp en del av disse temaene. De mener at selv om filmene ikke formidler verdier som er representert i Bibelen kan de være med på å aktualisere bibelfortellingene.

Redaktør i Snakk om Tro, Eivind Bø skriver i en artikkel i Dagen at som kristen bør man fokusere på hva som er forenelig med det helhetlige bibelske budskapet – og hva som er på kollisjonskurs.

– Filmen er en unik mulighet til å peke på Bibelens fortelling, til å snakke om troen, ja, dele evangeliet, skriver Bø i artikkelen. KPK

 

kommentarer