Ekteskapet handlet ikke om lykke, men om å bli bedre Kristenliv

– Vår kultur er fanget av en stor løgn, skriver profesjonell terapeut.

I en ny undersøkelse gjort av Time Magazine svarte 53 prosent av amerikanere mellom 18 og 34 år at de ville fjerne «til døden skiller oss ad» i ekteskapsløftet.

  • 43 prosent mente at du kunne skille deg om du synes ekteskapet ikke fungerte for deg etter to år.
  • 10 prosent mente at et giftemål var endelig.
  • Resten mente at man måtte vente flere år, men at ekteskapet måtte evalueres fra tid til annen for å finne ut om dette var noe å satse på.

Bildetekst til hovedbilde: INDRE BAKDØR: Debra Fileta mener uforpliktende ekteskap stjeler glede, tillit, vennskap og enhet fra forholdet. Bilde: Shutterstock.

Et av svarene som gjentar seg blant unge amerikanere er at det ikke handler om forpliktelsesproblemer, men at de har et mer «fornuftig forhold til forpliktelse».

LES MER: Forbered deg, her er ekteskapets fire kriser

Frihet stjeler glede og tillit

– Mitt hjerte blør! skriver den velkjente, amerikanske terapeuten Debra Fileta.

Hun er fast spaltist i det kristne bladet Relevant Magazine, hvor du kan lese hele kommentaren.

– Det tristeste er at jeg forstår dem. Alle kan se at i vårt samfunn har vi tegnet et veldig dårlig bilde av hva ekteskapet er ment å være. Samfunnets menn og kvinner fristes av det midertidige som gir en form for kontroll. Ingenting er endelig.

Fileta mener dette stjeler glede, tillit, vennskap og enhet fra forholdet. Hun mener vi skaper dette ved ikke å forplikte oss til ektefellen i vårt indre.

LES MER: «Ekteskapet er ikke til for å gjøre deg lykkelig»

Kjærlighet full av feil

– Når vi går inn i ekteskapet med ideen om at det er ment for vår lykke, vil vi bli skuffet, hver eneste gang, gang på gang.

Debra Fileta - terapeut

Fileta mener det ikke finnes noe menneske på jorden som har evnen til å bringe den slags glede inn i våre liv. Fordi vi ikke er skapt til å ha en slik rolle

– Ekte ekteskap handler ikke om å være lykkelig og fylt av glede resten av livet. Det handler om å bli den beste vi kan være fra denne dag og fremover.

Ekte ekteskap, som den amerikanske terapeuten kaller det, åpner for livslang vekst, modenhet, uselviskhet, tilgivelse og nåde som vi lærer gjennom betingelsesløs å elske et annet menneske full av feil. Og enda vanskeligere; vi lærer å motta den slags kjærlighet til oss selv.

– Det finnes ingen større kjærlighet enn den som er ubetinget, konkluderer Debra Fileta i Relevant Magazine.

Vær med på diskusjonene på facebook!

kommentarer