6 måter å unngå giftige forhold Kultur

KOMMENTAR: Gjør deg selv en stor tjeneste, unngå disse fallgruvene.

Å finne sine livspartner er for mange vanskelig. Internett og apper har på en måte gjort det enklere, men samtidig mer komplisert.

SKRIVER: Jay Lowder er ekteskapsrådgiver, Relevant-skribent og vært evangelist i 25 år.

Man møter potensielle partnere sjeldnere i vennegjengen, kirken eller andre steder, hvor vennskap etableres først. Og hvor man på avstand kan bedømme karakteren.

SKRIVER: Jay Lowder er ekteskapsrådgiver, Relevant-skribent og vært evangelist i 25 år.

Kommentaren er hentet fra Relevant Magazine.

Likevel, for folk flest er dating en nødvendig del av prosessen for å finne mennesket man vil dele livet med.

Men ved tanke på hvor merkelig det ofte er å date i kirkesettinger sammen med de urealistiske forventninger som portretteres i Hollywoods romantiske filmer, kan det være vanskelig å finne gode eksempler på et sunt og realistisk kjæresteforhold.

Kjærlighet er ingen eksakt vitenskap, men noen punkter tør jeg påstå er universelle:

1) Gjenkjenn «trøsteforhold»

Den verste tiden å ta viktige avgjørelser er når du er følelsesmessig ekstremt høyt oppe eller nede. Etter knusende brudd er du sårbar for å ta beslutninger eller kompromisser du vanligvis ikke ville gjøre.

Trangen til å la andre gjengjelde godhet, kjærlighet, vennskap og forståelse er normal. Men det er alltid best å ta seg tid, eller gi den personen du er interessert i tid, til å vurdere feil som ble gjort i tidligere forhold for å unngå å gjøre den samme feilen i fremtiden.

2) Gjenkjenn og unngå kontrollerende mennesker

De som er nærmest deg bør oppfordre deg til å forfølge dine mål og drømmer. Gud skapte ekteskap for å forherlige han. Ektemenn og koner skal løfte hverandre opp og peke på Kristus overfor hverandre. Et forhold som river deg ned går imot Guds natur hensikt.

Sunne forhold bør alltid være sentrert rundt å gi frihet. Manipulasjon for å oppnå viljen sin bør heise et stort, rødt flagg.

Kjærlighet er ingen eksakt vitenskap, men noen punkter tørr Jay Lowder påstå er universelle. Lowder er ekteskapsrådgiver, Relevant-skribent og vært evangelist i 25 år.

Kjærlighet er ingen eksakt vitenskap, men noen punkter tørr Jay Lowder påstå er universelle. Lowder er ekteskapsrådgiver, Relevant-skribent og vært evangelist i 25 år. Bilde: Shutterstock

MER SAMLIV: Ekteskapet handlet ikke om lykke, men om å bli bedre

3) De farlige følelsesstyrte

Alle som har vært gift i lengre tid kan bevitne det faktum at følelsene er like upålitelige som værmeldingen. Folk kan bringe oss i eufori det ene øyeblikket og fortvilelse i det neste.

Følelser er ikke bare flyktig. De kan også ha urealistiske forventninger. Forhold bygget på urealistiske forventninger faller fra hverandre fordi de er umulig å leve opptil. Resultatet er varig skuffelse.

Bibelske relasjoner er mettet i hengivenhet, troskap og lojalitet, ikke flakkende følelser. Da tåler relasjonen vanskelige tider.

4) Knus myten om at den fysiske kjemien betyr alt

I motsetning til hva vi stadig får høre, er ikke tilfredsstillelse og ferdigstillelse basert på seksuelle ferdigheter. Forhold som bygger på denne myten er dømt til å smuldre opp ettersom paret blir eldre og den fysiske skjønnheten avtar. Fysisk attraksjon er nødvendig i et forhold, men sann attraksjon finner man bak den fysiske skjønnheten.

Det er viktig å huske på at genuin kjærlighet ikke baserer seg på hva du kan få fra noen, men hva du kan gi til noen. Varige forhold bygges på å gi uten å forvente noe tilbake.

LES MER: Forbered deg, her er ekteskapets fire kriser

5) Motiver hverandre til vekst i troen

Uansett om vi er gifte eller single, er vi alle skapt til å tjene Gud i alt vi gjør. Gifte par burde tjene sammen og inspirere hverandre til å bruke deres unike talenter for Gud. Derfor er et partnerskap som ikke utfordrer, inspirerer eller motiverer deg til å stå fast på din tro og overbevisning, men i stedet lar deg stagnere i livet, ikke særlig fordelaktig.

I begynnelsen av ethvert forhold burde det være åpenbart om noen inspirerer deg, utfordrer deg og minner deg på hva som er viktig. Hvis disse egenskapene ikke er til stede, er det på tide å avslutte forholdet før følelser eller den falske troen på at den andre personen kan forandre seg slår rot.

6) Kryssende verdier og ulike prioriteter er oppskriften til et knust hjerte

Team som oppnår store ting er de som står sammen om målene. 2. Kor 6,14 forteller oss at vi ikke skal stå sammen med ikke-troende.

Gud gir oss denne beskjeden for vår egen beskyttelses skyld. Han vet at to personer som ikke passer sammen aldri vil klare å fullføre hans plan som, hvis den følges tålmodig, leder til fred, fullførelse og varig glede.

 

kommentarer