– Sett Gud først i alt du gjør Nærbildet

Denzel Washington nærmest prekte til studenter ved det offentlige universitetet Dillard University i New Orleans, skriver Huffington Post.

Det forbauser ingen lenger. Han er kjent for å være en dedikert kristen, som i perioder har vurdert å slutte i Hollywood for å bli predikant på heltid.

Sett Gud først i alt du gjør. Alt jeg har er ved Guds nåde, forstå det. Det er en gave. For jeg har ikke alltid vært trofast, men Han forble tro.

Denzel Washington - Skuespiller

Til studentene snakket han også om å legge vekk frykten for å feile. Samtidig minner han om at Gud ikke sjekker saldoen ved livets slutt.

SE HELE TALEN nederst i artikkelen.

Denzel Washington

GI VIDERE: – Si takk på forhånd for alt Han vil skjenke deg. Og når du mottar, husk å gi videre, sier Denzel Washington. Her er han i Toronto for å profilere sin siste film «The Equalizer». Bilde: Flickr / Creative Commons

Bønnen bak suksessen

Washington, som har vunnet to Oscar-priser og to Golden Globe, husker fortsatt en samtale med moren. Den gangen var han en ung, fremgangsrik skuespiller.

Han husker han sa «Mamma, hadde du trodd at jeg kunne få til alt dette på egen hånd. Tenk at jeg skulle bli så stor at jeg kan ta vare på familien og venner.»

Moren avbrøt han: «Stopp en halv, stopp en halv. På egen hånd? Hvis du bare visste hvor mange mennesker som har bedt for deg, hvor mange bønnegrupper som har ropt ut til Herren da du strøk i fag etter fag på skolen».

WASHINGTON: – Jeg leser bibelen hver dag.

Gi det videre

På slutten av talen utfylte han om viktigheten av å leve et liv i bønn.

– Mens du kneler, si takk! Takk for nåde, takk for miskunn, takk for forståelse, takk for visdom, takk for foreldre, takk for kjærlighet, takk for godhet, takk for ydmykhet, takk for fred, takk for fremgang. Si takk på forhånd for alt Han vil skjenke deg. Og når du mottar, husk å gi videre.

Denzel Washington er kjent for å være en fengende taler. Hør blant annet hans vitnesbyrd fra barndommen som utspiller seg i en skjønnhetssalong i 1975.

Se det drøyt ti minutter lange klippet her:

 

kommentarer