– Jeg tror Han stod opp fra de døde Kultur

I intervjuet har U2s kjente vokalist Bono og reporteren kommet inn på temaer rundt Bibelen og Gud. Bono har akkurat sagt at Jesus er veien for å forstå hvem Gud er, da reporteren bryter inn:

– Ber du?

– Ja.

– Til hvem eller hva ber du?

– Til Kristus.

LES MER: Bono taler til kristne ledere

Bono, U2

GUD ELLER GAL: – Jeg tror man slipper for billig unna ved å kalle Jesus stor tenker eller filosof, sier Bono, vokalist i et av verdens største band gjennom tidende, nemlig U2. Bilde: Wikimedia Commons

– Hva ber du om?
– Vi ber om det som er Guds vilje, da har jo bønnen større sjanse for gjennomslag. Vi er ikke så veldig alvorstunge rundt det. Familien er gjerne samlet i senga, og vi har en svær seng. Der ber vi sammen. Vi ber med alle barna. Vi leser Bibelen sammen. Vi går i kirken, noen ganger rekker vi ikke søndagsmøtet, men vi drar ofte til kirken for det. Da setter vi oss ned i stillheten og er sammen, ber sammen. Kanskje vi ber for noen kjente. Noen som er syke, kanskje…

– Hvem eller hva var Jesus?

– Det tror jeg er det avgjørende spørsmålet. Og jeg tror man slipper for billig unna ved å si stor tenker eller filosof. Husk at Han gikk rundt å sa han var Messias og Guds sønn. Derfor ble han korsfestet. Etter min mening var han Guds sønn eller…

– Ikke?

– Nei, nei. Gal. Han var ikke bare en hip fyr som sa mye interessant. Er han ikke Guds sønn, så er han fullstendig bortreist, type sterke psykiske lidelser. Vi snakket Charlie Manson-aktige (kjent amerikansk seriemorder) vrangforestillinger. Og jeg synes det er vanskelig å tro at millioner på millioner av mennesker, halve jorden etter hvert, i 2000 år har blitt rørt og inspirert av en gærning. Jeg klarer ikke å tro på det.

LES MER: Bono om forskjellen på nåde og karma.

– Så derfor tror du han er gudommelig?

– Ja.

– Og du tror at han stod opp fra de døde?

– Ja. Altså, jeg har ingen problemer med mirakler. Hehe. Jeg lever jo i det. Jeg er jo.

– Så du tror på de løftene Jesus har gitt?

– Ja, det gjør jeg.

Se intervjuet i den irske kanalen RTE her:

Vær med på diskusjonene på facebook!

 

kommentarer