– En ytterliggående sekulær tilnærming Samfunn

KrF-lederen går ut mot den nye regjeringserklæringen på sin Facebook-side. Han skriver at mye er lett å nikke anerkjennende til, men han reagerer på det han mener er en ytterliggående sekulær tilnærming.

Verre enn SV

«En av de tingene jeg reagerer mest på er at den bærer preg av at Venstre har fått gjennomslag for en nokså ytterliggående sekulær tilnærming», skriver Hareide.

Han peker på at de rødgrønne partiene med SV fremhevet den kristne kulturarven i sin erklæring fra 2005, men at den nye regjeringserklæringen ikke har noen referanser til et felles verdigrunnlag fra kristendommen og de humanistiske verdiene.

Privat tro

Partilederen er også negativ til at Høyre og Frp har sagt seg enig i å skrive at tro og livssyn er en privatsak.

«Hvis det er noe denne høsten har lært oss er det at livssyn, menneskesyn og verdier er alt annet enn «privat». Jeg håper regjeringen får tydelig tilbakemelding fra både flertallet på Stortinget og folk der ute om at verdiene våre skal løftes frem, ikke gjemmes bort», skriver han.

Hareide får sterke reaksjoner på innlegget. Noen er positive, mens andre mener KrF burde vært med i regjeringen i stedet for å stå på sidelinjen og diskutere.

KrF har også gitt signaler om at de ikke kommer til å støtte regjeringens standpunkt i Jeløya-plattformen der de vil ha en utvidelse av «alkohollovens ytre rammer for kommunal salgsbevilling av alkohol til klokken 21 på hverdager og lørdager.»

– Vi vil ikke støtte utvidet salgstid for alkohol, sier Hareide til VG. 

kommentarer