– Bønn ligger meg nært på hjertet Kristenliv
Prinsesse Märtha Louise forteller om troen på Gud. 

 

Tekst: Daniel Wistrand, Dagen Sverige

 

I et intervju med den svenske avisen Dagen fortalte prinsesse Märtha Louise om sitt forhold til tro, bønn og Gud.

– Tror du på Gud?

– Jeg er kristen. Og jeg har hatt opplevd en gradivs oppvåkning gjennom hele livet. Som barn brukte jeg mye tid på å studere Bibelen, forteller Märtha Louise til Dagen.

– Jeg begynte tidlig å tenke på eksistensielle problemer. Allerede i 13-14-årsalderen begynte jeg å spørre hvorfor jeg er her, hvem Gud er og slike ting.

– Ber du?

– Ja, bønn ligger meg nært på hjertet, sier prinsessen.

– Gjennom oppveksten ba jeg «Fader vår» og slike bønner til Gud hver eneste kveld, forteller hun.

Jeg har det veldig godt med Gud.

Glad i kirken

For prinsesse Märtha Louise har kirken alltid vært svært viktig. I den offentlige rollen som prinsesse har hun vært på utallige kirkebesøk, men prinsessen snakker også varmt om viktigheten av den lokale menigheten.

– Vi har en stor kirke der jeg bor. Det er veldig åpent og hyggelig, og alle kommer med barna sine og spiser sammen på onsdager. Det er veldig fint, forteller hun.

– Hvordan har prinsessen det med Gud i dag?

– Jeg har det veldig godt med Gud. Takk som spør. I mitt liv har det vært veldig viktig å be om hjelp og lytte til mitt indre. For meg er bønn en del av samtalen med Gud. Det har gjort at jeg har havnet der jeg er i dag, sier prinsesse Märtha Louise.

kommentarer