KS 29/30 2014 Sommerfestivalen Hedmarktoppen 2014

Marit (76) og Ivar (77) Solberg traff hverandre, forlovet og giftet seg på Hedmarktoppen. Kristenliv
Med stor sorg leser jeg om kristne på fylla. 

 

Tekst: Ivar Solberg – forkynner, tidligere forstander og medgrunnlegger av Evangeliesenteret på Roa

Jeg leser i KS om 5 kristne menn som vil ut på byen for å «slappe av og kose seg.» Hva gjør disse unge menn da? Jo, de drar fra kone og barn for å treffe kamerater så de kan drikke seg fulle!

Dette er menighetsfolk, til og med en menighetsleder!!

Takk KS for at dere tar dette opp, men jeg sitter med vondt i magen, i hjertet og sjelen ved å lese dette!

BAKGRUNN: Frelste på fylla

Ingen vet

Paulus skriver til Galaterne: «Hvem har forhekset dere? Dere begynte i Ånd, vil dere nå fullføre i kjød?»

Som kristne skal vi være gode forbilder for den oppvoksende slekt. «Vær et forbilde for de troende i tale, i ferd, i kjærlighet, i tro og i renhet!» (1.Tim.4.12)

Ingen vet hvem som blir alkoholiker når de drikker jevnlig. Alle alkoholikere sier at det begynte med en øl, et glass vin eller litt brennevin!

Er det behov for alkohol i sosiale sammenkomster i Pinsebevegelsen? Har vi blitt så fattige på Ånd at vi må ty til surrogater?

Er det pub-besøk og drikking vi skal føre våre ungdommer inn i når de kommer til byen for å studere?

La avholdenhet bli grensen for de kristne!

Nedbrytende krefter

Vi ber hver dag om at Herren beskytter våre barn og barnebarn, blant annet fra alkoholismens forbannelse. Jeg var med å starte Evangeliesenteret på Roa og har jobbet en del med rusavhengige. Jeg vet hvilke nedbrytende krefter det er i alkohol, hvordan det ødelegger enkeltindivider, ektefeller, barn og hele familier.

Det er derfor med stor sorg jeg leser i KS om kristne som går på fylla og oppfører seg som pøbler. Etterpå forsvarer de det med at de trenger avkopling og kos!

Er dette et godt eksempel for våre unge? Er det dette vi vil framelske i Pinsebevegelsen?

Artikkelen fortsetter under bildet. 

FYLL OG KRISTNE: Over fem sider fulgte KS fem aktive kristne på byen.

Liv og lære

En ungdomspastor blir oppgitt over kristne som sier at de ikke drikker fordi de tror på Gud!

Jeg er avholdsmann fordi jeg tror på Gud! Som kristen, og spesielt som leder, har vi et ansvar overfor vår neste og spesielt den oppvoksende generasjon! Vår oppgave er å vise andre veien til Gud ved vårt liv og våre ord og ikke være med å føre dem ut i fyll og utskeielser!

Jeg er enig med Egil Svartdahl som skrev i KS for en tid tilbake: «Det må kunne være ett sted hvor vi trygt kan sende våre unge uten drikkepress, og det må være i menigheten!»

La oss få en slutt på at den som ikke drikker må unnskylde seg! La det bli slik at det er den som drikker, som må forklare hvorfor han eller hun gjør det!

Jeg oppfordrer alle forstandere, forkynnere, ungdomsledere og alle til å stå opp for totalavhold!

Dropp måtehold

Hvor går grensen? Hva er forskjellen på to, seks eller tolv øl, blir det sagt i artikkelen. Da er det ingen som vet hvor grensen går. Nei, la avholdenhet bli grensen for de kristne! Da blir det mye lettere for de unge vite hva de har å forholde seg til. Halvard Hasseløy er et godt eksempel. Det normale for en kristen bør være avholdenhet fra alkohol!

Jeg oppfordrer alle forstandere, forkynnere, ungdomsledere og alle til å stå opp for totalavhold! For vår ungdoms skyld. «Gi det videre til neste generasjon!» har vært LED`s parole på LED-konferansen. La oss være nøye med hva vi gir videre!

Jeg vil også anbefale alle å lese: Gal. 5. 16 – 25, Rom. 13. 11 – 14, Ef. 5. 14 – 18 og Rom. 14. 21.

Gud velsigne deg til å være et godt forbilde for de troende!

 

 

kommentarer