Ny Hillsong-menighet i Norge Kristenliv

Etter en prosess der menigheten har sett på fordeler og ulemper, ble det i dag offisielt at Agapekirka i Ålesund blir Hillsong Ålesund.

Trine og Adrian Westbrook har vært pastorer i Agapekirka og blir nå lokale pastorer i Hillsong Ålesund.

– Vi har alltid hatt nær relasjon med Hillsong Church og hentet inspirasjon både fra det som skjer globalt og her i Norge. Vi gleder oss over å bli en del av en kirke med en lokal, nasjonal og global visjon. Dette er en stor ære for oss som forsamling, og vi tror det vil være til velsignelse for oss og den delen av landet vi bor i, sier de.

 

Vår lidenskap er å nå flest mulig mennesker med evangeliet om Jesus

Kraft i å stå sammen

Mange i Agapekirka har gått på Hillsong College i Australia, og de er godt kjent med deres visjon og arbeid. Avstemmingen ble gjennomført i desember, og ifølge en pressemelding stemte et «overveldende flertall» for å bli en Hillsong-menighet. Westbrook ønsker at menigheten skal være til velsignelse for alt Guds folk i Ålesund og omegn.

– Vår lidenskap er, sammen med alle andre flotte menigheter i vår region, å nå flest mulig mennesker med evangeliet om Jesus, sier de.

 

Jeg må nesten klype meg i armen

Leder i Hillsong Norway, Jostein Krogedal, sier at det er en vinn-vinn-situasjon, og at det er viktig at dette også er positivt for menigheten i Ålesund.

– Vi tror det er en enorm kraft i det å stå sammen, det gir en trygghet i det som ligger foran oss. Agape har søkt lederskap hos oss, og prosessen har vært ukomplisert for oss og dem, sier han.

Det er under ett år siden Hillsong startet i Norge, og med Hillsong i Ålesund går de fra ni til ti kirker og samler over 2000 mennesker.

– Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier Jostein Krogedal.

kommentarer