Innfører «homofilt holdningspoliti» Samfunn

Tommy Petersen fra Københavns Borgerrepræsentation, som er Københavns øverste politiske myndighet, har laget en hjemmeside med en oversikt som viser de stedene der prester ikke vil vie homofile.

Ydmykende

Petersen mener det er ydmykende for homofile par å bli avvist av en prest som ikke vil vie par av samme kjønn. Derfor vil han gjøre dem oppmerksom på hvor de risikerer å bli avvist. Prest Christians Sogn i Aarhus ønsker ikke å vie homofile og mener en slik liste blir et holdningspoliti som gjør offentlig narr av mennesker med en annen overbevisning.

– Mitt grunnleggende ønske er å behandle alle med kjærlighet, og hvem som helst kan komme til meg og spørre meg om min mening. Jeg foretrekker å snakke med mennesker fremfor å komme på en slik liste, sier presten til Kristeligt Dagblad.

kommentarer