KS 22 2017 Dette er KS, s 11-19 Hovedsak
Avisa har uteblitt for mange. Nå lover KS endringer.

 

De siste månedene har flere KS-abonnenter opplevd at avisa uteblir fra postkassen på fredagene. Korsets Seier har mottatt flere klager fra enkelte abonnenter, og fra og med denne uken blir avisa sendt til trykkeriet på tirsdag formiddag for å sikre at leserne mottar avisa til rett tid.

– Uforutsigbarheten med distribusjon av KS har ikke noe med bytting av trykkeri å gjøre. Årsakene til forsinkelsene har utelukkende med Posten Bring å gjøre. Fra nyttår vil flere regionale postterminaler legges ned og avisdistribusjon organiseres på andre måter, forklarer Karl Andreas Jahr, redaksjonsleder i Korsets Seier.

– I overgangen til dette har vi og andre aviser opplevd mange forsinkelser, og derfor er det vanskelig for oss å være sikre på at abonnenter får avisen sin på fredager. Vi har prøvd å snu enhver stein, men ingenting ser ut til å fungere. Derfor er vi nødt til å gjøre dette.

Korsets Seiers markedsundersøkelse: Les om resultatene her

– Ubehagelig

Han ser ikke på endringen nødvendigvis som en fordel. KS dekker ofte arrangementer og kristne aktiviteter som finner sted i helgene.

– Og den delen får vi nå kortere tid til å skrive ut i etterkant, sier Jahr.

– På noen sett blir det litt mer ubehagelig, men det er leserne som er viktigst for oss. Når de til stadighet ikke får avisa når de skal er det skuffende for våre lesere og dermed ikke holdbart for oss. Dessuten er det mye informasjon i avisa om aktiviteter og tilbud som foregår i helgene, særlig i menighetsannonsene, som leserne ikke får benyttet seg av avisen kommer på mandager. Vi skjønner at det er frustrerende, og det har frustrert oss også. Da må drastiske metoder tas i bruk, sier han.

Vi har prøvd å snu enhver stein, men ingenting ser ut til å fungere.

Karl Andreas Jahr - redaksjonsleder i Korsets Seier

Kortere frist

Det betyr også at faste spaltister og annonsører får kortere frist for å levere inn stoffet til avisa. Nærmere informasjon vil bli gitt til de enkeltpersoner og menigheter det gjelder.

Og selv med kortere frist, ser Jahr fram til å lage en stadig bedre avis hver eneste uke.

– Vi kommer til å få tempofylte mandager. Men det blir bare spennende, smiler redaksjonssjefen i Korsets Seier.

kommentarer