Rune Edvardsen i skytedrama Samfunn
Den kjente predikanten befant seg kun 200 hundre meter fra den verste masseskytingen i USAs historie.

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: KS arkiv og iStock

 

Evangelist og daglig leder i Troens Bevis Verdens Evangelisering, Rune Edvardsen, oppholder seg svært nær skytedramaet som fant sted i Las Vegas i delstaten Nevada i USA i morgentimene i dag norsk tid.

«Skytteren har nettopp løpt inn i vårt hotell»

Edvardsen er på reise i USA sammen med sin kone Sølvi og sin mor Kari, og de tre oppholdt seg på et hotell kun noen hundre meter fra en person som gikk berserk med et våpen.

Folk rømmer i panikk til rommene sine.

«Jeg er kun 200 meter fra dette og hører sirenene», skrev Rune Edvardsen på sin Facebook-side i morgentimene i dag.

Kort tid etter skrev han denne oppdateringen:

«Skytteren har nettopp løpt inn i vårt hotell sier de og folk rømmer i panikk til rommene sine. Skulle ned og se, men måtte gå tilbake til rommet».

KART: Las Vegas er et svært populært reisemål. Området der angrepet fant sted er markert med rød pil (Mandalay Bay).

Edvardsen har fått flere meldinger fra venner og bekjente hjemme i Norge som skriver på Facebook at de ber for ham og familien.

 

 

Over 50 drept 

Mandag ettermiddag norsk tid opplyser det amerikanske mediehuset CNN at over 50 personer er bekreftet drept i angrepet, og over 200 mennesker er skadet. CNN melder også at dette er den verste masseskytingen i USAs historie.

Gjerningsmannen bak angrepet er skutt og drept. Han er identifisert som den 64 år gamle amerikanske statsborgeren Stephen Paddock.

Unnslapp med skrekken

Noen timer senere la Edvardsen ut et nytt innlegg på Facebook hvor han skrev at han og familien oppholder seg på hotellet og at de føler seg trygge på rommene. Han skriver også at hele området rundt hotellet og gaten er stengt av.

Edvardsen skal etter planen reise til Los Angeles i morgen.

kommentarer