Pinsepastor: «Jeg har alltid stemt KrF, men nå skifter jeg» Hovedsak
Korsets Seier har undersøkt hva norske pinseledere stemmer ved valget.

 

Sju av ti norske pinseledere velger å stemme Kristelig Folkeparti ved årets stortingsvalg. Det sier i hvert fall en anonym spørreundersøkelse som Korsets Seier har gjort blant norske pinsepastorer og -forstandere samt kontaktpersoner for mindre pinsemenigheter uten lønnet pastor.

Den siste uken har nemlig Korsets Seier sendt ut over 250 henvendelser til små og store menigheter i Pinsebevegelsen, med forespørsel til lederne om anonymt å svare på hvilket parti disse vil stemme på under årets valg.

118 svar

Vi har mottatt 118 svar fra ledere over hele landet, og tallene er dermed så lave at en viss feilmargin på påregnes i statistikken. Svarene vi har mottatt levner likevel liten tvil: 69,5 prosent svarer at de vil stemme KrF ved valget.

Les mer om undersøkelsen, og hvorfor KrFs oppslutning på 69,5 prosent overrasker Norge Idags Bjarte Ystebø, i helgens papirutgave av Korsets Seier!

Men selv om det klare flertallet av pinseledere hadde sendt Knut Arild Hareide i statsministerstolen etter valget 11. september, er ikke støtten uforbeholden. Flere av de anonyme lederne mener nemlig at KrFs flørting med Arbeiderpartiet skremmer dem.

Her er noen av kommentarene pinselederne selv har kommet med til undersøkelsen:

– Foretrekker Erna

«KrF bør stille opp klarere for borgerlig side.» (Mannlig KrF-velger)

«Vanskelig valg, men KrF profilerer flest av de verdier jeg synes er viktig for landet. Skulle ønske KrF var enda tydeligere på sine verdisaker.» (Kvinnelig KrF-velger)

«Har også vurdert KrF.» (Mannlig Arbeiderparti-velger)

«Stemmer Høyre for første gang, siden en stemme til KrF er så usikker. Det kan fort være en stemme til de rødgrønne.» (Mannlig Høyre-velger)

«Har alltid stemt KrF, men er usikker på hvilken side partiet vil støtte. Derfor skifter jeg parti denne gangen.» (Mannlig Høyre-velger)

Mer usikker enn før på grunn av KrFs uklarhet. Vil ikke at min stemme på KrF skal være med på å få Støre til makta.

Anonym pinsepastor - i KS' valgundersøkelse

«Mer usikker enn før på grunn av KrFs uklarhet. Vil ikke at min stemme på KrF skal være med på å få Støre til makta. Håper på tydeligere avklaring der. Hvis ikke det kommer, vurderer jeg å stemme Høyre selv om den politiske avstanden er stor på mange punkter.» (Kvinnelig KrF-velger)

«Jeg er egentlig KrF-er , men i år stoler jeg ikke på dem angående koalisjon etter valget. Jeg foretrekker Erna.» (Kvinnelig Høyre-velger)

«Vil stemme borgerlig uansett.» (Kvinnelig Frp-velger)

«Stemmer som jeg alltid har gjort.» (Mannlig KrF-velger)

«Vi MÅ gi dem en mulighet til å komme i posisjon.» (Kvinnelig Partiet De Kristne-velger)

«Politikk er kampen om hva som er nærmest de verdier man anser som mest byggende i et samfunn hvor politiske partier slåss om definisjonsmakt på hva som tjener individ og nasjon best. Det ideelle har dårlige kår i denne sammenhengen. Hvilke partier vil da bygge mest og tydeligst på Bibelens verdier omsatt i relevant politikk som løfter også de som trenger hjelp til å høres og synes i et samfunn hvor forskjellene blir større og menneskeverd defineres ut fra produksjonskapasitet?» (Mannlig KrF-velger.)

kommentarer