Brian Houston med uttalelse om homoekteskap  Kristenliv

Hillsong-grunnleggeren gir en oppfordring til kristne i homofilidebatten. 

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde

Hillsong-grunnlegger og seniorpastor i Hillsong Sydney, Brian Houston, oppfordrer kristne i Australia til å si klart i fra i spørsmålet om ekteskap mellom likekjønnede. Bakgrunnen er det kommende valget i september hvor australiere skal stemme over hvorvidt de ønsker at definisjonen av ekteskap skal endres til også å inkludere ekteskap mellom likekjønnede.

– Uansett hva du mener i denne saken, er det ingen tvil om at dette spørsmålet er viktig og vil være med på å definere vår sosiale struktur. Å endre definisjonen av ekteskapet vil få store konsekvenser og burde ikke tas lett på, skriver han i en pressemelding denne uken.

Houston legger til at alle australiere burde si sin meningen i denne avstemningen, ikke bare noen utvalgte få.

For kristne handler dette også om tro og bibelforståelse.

Den tause majoriteten

– Jeg tror at mange australiere som ofte blir referert til som «den tause majoriteten» har sterke meninger i dette spørsmålet, men tillater andre mer høylytte og aggressive stemmer å styre den offentlige debatten, skrev Houston.

Han sa også at kristne ikke burde la frykten for å bli stemplet som en intolerant fanatiker hindre dem i å avgi sin stemme.

«For kristne handler dette også om tro og bibelforståelse, noe andre mennesker aldri burde gjøre narr av eller nedtone», skriver Houston, og la til at flere av de som kjemper for en endring i definisjonen av ekteskap forveksler tro og fanatisme.

LES OGSÅ: Homofile i Hillsong: – Har vært åpne og ærlige

Folkeavstemning etter uenighet

Avstemningen går ut på å la det australske folket få si sin mening om hvorvidt homofile og lesbiske burde få lov til å gifte seg. Beslutningen om å avholde folkeavstemning kommer etter at det ledende partiet i Australia nektet å stemme over et nytt lovforslag om gjør det lovlig for likekjønnende å gifte seg.

Hvis flertallet av befolkningen stemmer for vil lovforslaget vil lovforslaget etter all sannsynlighet bli vedtatt.

Jeg kommer til å stemme ja, og det vil også min kone.

Australias statsminister Malcolm Turnbull har sagt dette i forbindelse med folkeavstemningen:

– Jeg kommer til å stemme ja, og det vil også min kone. Det er jeg veldig åpen om, men det australske folket tar aldri feil når de stemmer, heller ikke i store spørsmål som dette. Folkets stemmer vil bli respektert, forteller han til Charisma Media.

FIKK DU MED DEG DENNE? Intro blir Hillsong Norway

kommentarer