Gjenforent etter tre år som IS-fange Hovedsak
Tre år gammel ble den irakiske jenta Christina Abada bortført.

 

Foto: Privat

PÅ VEI HJEM: Fem år gamle Christina Adaba var bortført av IS i tre år. Nå er hun gjenforent med sin kristne familie, inkludert mor Ayda i bakgrunnen.

Christina Abada som fyller seks år om noen dager, ble ønsket velkommen hjem sist uke. Lokalbefolkningen hevder at hun ble løslatt av irakiske spesialstyrker.

– Dette er fantastisk. Alle danser, klapper og synger, sa en kristen kvinne til enWorld Watch Monitor-kontakt fra Ashti-flyktningleiren nær Erbil.

Det er her foreldrene til Christina Abada har bodd de siste to årene.

– Hun ser frisk ut. Jeg tror hun må ha vært hos en familie som tok godt vare på henne. Hun hadde til og med på seg øredobber, så det må ha vært en velstående familie,» la hun til.

Midt i gleden over at hun var kommet hjem, var det trist å se på Christina.

IS angrep kristen by

Christina ble bortført i august 2014, da IS invaderte Iraks nest største by, Mosul, og deretter feide inn over den kristne byen Qaraqosh på Nineve-sletten, hvor familien Abada bodde. Før IS-okkupasjonen var dette den største kristne byen i Irak, skriver Åpne Dører. Les en fyldigere artikkel der.

I de to første årene av Christinas bortføring var det regelmessige rykter om at hun fortsatt levde, men i løpet av det siste året begynte disse ryktene å stilne, noe som økte frykten for hennes skjebne.

I følge lokalbefolkningen ble hun løslatt av irakiske spesialstyrker.

LES MER: 5 grunner til at kristne led mer i år.

Vet lite om Christina

Man vet fortsatt lite om Christinas tre år i fangenskap hos den verste terroristorganisasjonen verden har sett i dette århundre.

– Midt i gleden over at hun var kommet hjem, var det trist å se på Christina, som var forvirret og i sjokk på grunn av alle menneskene rundt henne,» sa kvinnen. «Alle stiller spørsmål og snakker til henne, men hun er taus. Hun ser ut til å bli overveldet av den store folkemengden som ønsker henne velkommen, forteller kvinnen EnWorld Watch Monitor har snakket med, som igjen er oversatt av Åpne Dører.

 

kommentarer


Recommended Posts