Vi hyller karismatiske ledere Hovedsak
KOMMENTAR: Gud ser etter noe mer – noe annet – noe virkelig vakkert.

 

joakim-magnus-nett

FORFATTER: – Alle kan være trofaste, mener Joakim Magnus, leder av Ungdom i Oppdrag, Oslo.

Jeg husker godt påskeaften for noen år siden. Mine foreldre hadde et knippe gode venner på besøk, og mens vi satt og hygget oss i sofaen, tok en av dem ordet:

«Hva er det vakreste du noen gang har sett?» spurte Axel oss. Vi tok den sedvanlige runden. En etter en lirte vi av oss vakre naturopplevelser fra stadig mer eksotiske reisemål. Den ene ville overgå den andre.

Axel var ikke imponert, og lot oss høre det med sine kommentarer etterhvert som vi delte. Alle var vi spente da det endelig var Axels tur til å dele. Jeg kjente ham såpass godt at jeg visste at det som nå kom, hadde han tenkt og grunnet på lenge.

UIO-LEDER: «Noen brenner dessverre ut».

Bibelske slitere

«Det vakreste jeg har sett, var å se mor og far holde hender på fars dødsleie. Far var 92 og mor 88 år. Fars store grove hender holdt rundt mors søte små. Jeg så to mennesker som hadde vært trofaste mot hverandre i gode og onde dager, til døden skilte dem. Jeg føler meg rik som eier et slikt minne. På tunge dager kan minnet gi meg styrke og glede. Finnes det noe vakrere enn trofasthet?» Spørsmålet ble hengende i luften.

Vi nærmer oss tiden for å lese juleevangeliet. Jeg er glad for at Lukas ikke stoppet med hyrdene og de tre vise menn, men tok seg bryet med å skrive noen setninger om de trofaste sliterne Simeon og Anna. Om Anna står det: «Hun forlot aldri tempelet, men tjente Gud i faste og bønn natt og dag.» Imponerende. Simeon får dette skussmålet: «Han var rettskaffen og gudfryktig og ventet på Israels trøst.» Felles for dem begge var trofasthet mot Guds kall. De fullførte løpet.

LES MER: Ser kristne på Jesus? 

Tjene

Mens dagens samfunn hyller enerne, de karismatiske, de begavede og de vakre, ser Gud først og fremst etter trofasthet. «Bra, du gode og tro tjener! Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye» (Matt 25,23). Det er befriende. For få av oss er genierklærte og få av oss kan skilte med de store bragdene. Men alle kan være trofaste. Det er et valg vi står overfor hver dag.

Hva er virkelig vakkert? Trofasthet.

 

 

kommentarer