Tv-kanalen som deler kristen-Norge i to Hovedsak
– Jeg takker Gud for Visjon Norge, sier Sten Sørensen, men legger til et «men».

 

Visjon Norge preker evangeliet og underviser om Bibelen med stor overbevisning. Sangene og musikken er oppbyggende med tekster om Gud. Sterke konferanser fra inn- og utland overføres direkte inn i din stue. Lederen Jan Hanvold er frimodig, tydelig og folkelig.

Likevel klarer de ikke å samle det konservative, kristne kirkelandskapet. I Korsets Seier merker vi også at Visjon Norge skaper stort engasjement. Få er likegyldige. Man er enten tydelig for eller veldig imot.

– Hovedproblemet er at disse to sidene ikke snakker sammen. Avstanden blir bare større, mener Sten Sørensen. Han er baptistpastor, Krf-politiker og en kjent skikkelse fra Sarons Dal.

BAKGRUNN: Flere klager på NRKs «Pengepredikanten».

Artikkelen fortsetter under faksimile fra vår papirartikkel.

hanvold-faksimilenett

INNSIKT: I de fleste spørsmål er kristenfolket ganske enig, men det finnes unntak. I en lang artikkel prøver Korsets Seier å finne ut hvorfor vi er så sterkt uenige om Visjon Norge.

Ulike

Sørensen deler kristen-Norges holdning til Visjon Norge opp i fire grupper:

1) Den første gruppen er begeistret for Visjon Norge. De opplever kanalen som en stor ressurs og oppmuntring slik at de nærmest har blitt tilhengere. De avviser alle motforestillinger.

2) Disse er takknemlige for en klar røst som taler der andre tier. De ser, men svelger unna unotene og det utidige pengemaset. De ser svakhetene til Hanvold, men opplever at styrkene veier opp og vel så det.

3) Disse er enige i mye av teologien og behovet for en kristen kanal, men er så ukomfortable med innpakningen til Visjon Norge at de ikke gir seg til det. Her finner vi mange pastorer og forkynnere.

4) Den siste gruppen er helt imot. Det er gjerne de litt byfine østlandskristne som er høyere oppe på den sosiokulturelle rangstigen. Hele Visjon Norge-stilen byr dem helt imot. Det handler om teologi, innpakning, musikkstil, konferansene de velger å overføre og Hanvolds lederstil.

– For min del takker jeg Gud for Visjon Norge, sier Sørensen.

– Det er min grunnholdning, og jeg opplever faktisk at kanalen og Jan Hanvold har forbedret seg.

BAKGRUNN: Evangeliesenteret revurderer samarbeidet med Visjon Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

tre-ledere-om-visjon-norge

MOTSTRIDENDE MENINGER: Sten Sørensen – baptistpastor KrF-politiker og styreleder i Sarons Dal, Espen Ottosen – informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband og Arne Pedersen – rektor i Visjon Bibel- og medieskole.

Ikke teologi, men form

I Apostlenes Gjerninger demonstreres Visjon Norge-dilemmaet, mener Espen Ottosen…

  • Les artikkelen. Epsen Ottosen er grunnleggende kritisk til Visjon Norge. Rektor på bibelskolen til Visjon Norge, Arne Pedersen, mener kristenfolket må blir rausere. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer