– Kirkeuken er anti-israelsk Samfunn
– Når man ber mot muren, ber man om at Israel skal utslettes, mener Frp-politiker. 

 

Kirkeuka for fred i Palestina og Israel markeres denne uken årlig. Overskriften i år er «Bygg fred, ikke murer», og i Asker kirke har menigheten valgt å vise fotoutstillingen «Bønn mot muren».

Den første som reagerte var den lokale Frp-politikeren Trond Ellingsen.

– Jeg reagerte da jeg leste teksten med invitasjon til utstillingen. Det som er galt er at presten og menigheten i Asker setter i gang en utstilling i kirkens lokale og i regi av kirken i Asker hvor man skal be mot muren. Hvis man skal be mot noe, må det være for å fjerne noe. Muren er tross alt en nødvendig del av sikkerhetssystemet til Israel, som er omringet av land som vil utslette staten fra jordens overflate. Når man ber mot muren, ber man om at Israel skal utslettes. Det må presten og menigheten som har satt dette i gang også vite, sier han til Dagen.

LES MER: «Antisemittisme av verste sort» under OL 

Regelmessig slagside

Den israelske ambassadøren Raphael Schutz har siden også kommet på banen. Til samme avis mener han at Kirkeuka ikke tar hensyn til israelernes rett til å beskytte seg, og at materielet ikke forklarer hvorfor Israel har bygget sikkerhetsmuren.

Slagsiden han opplever er basert på fem år med årlig hard kritikk av Israel under Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, samt et nitidig forsvar av palestinerne.

De fleste av dem støtter boikott av Israel i en eller annen form.

– Arrangører ønsker israelboikott

Myrland-ConradNETT

KRITISK: Conrad Myrland, daglig leder i Miff.

De norske arrangørene for Kirkeuka er KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner Norge og Stiftelsen Karibu.

– De fleste av dem støtter boikott av Israel i en eller annen form. De fleste arbeider for at millioner av etterkommere av palestinske flyktninger får “rett til å vende tilbake” inn i Israel, slik at Israel opphører å være en jødisk stat, mener Conrad Myrland i MIFF.

LEDERRÅDET: Derfor må vi velsigne Israel.

Handler om fred

Mellomkirkelig råd forstår lite av kritikken.

– Dette er en type kritikk som de har gjentatt mot Kirkeuka i mange år. Det som kjennetegner kritikken er at den er lite konkret. Man kan lure på hvorledes ambassadøren leser materiellet. Hadde de gjort det ville de sett at det handler om fred for både Israel og Palestina, sier Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd, til Dagen.

 

kommentarer