God, gammeldags bibelpugging er tilbake. Kristenliv

Husketeknikk fra gresk-ortodokse munker hjelper bibelskole-studenter i California å lære Bibelen utenat.

Bibelskolelærer Tom Meyer, som selv kan flere av bøkene i Bibelen utenat, skal undervise i bibel-memorering til amerikanske studenter ved Shasta Bible College and Graduate School i California, USA i høst.

– Studentene får karakter etter hvor nøyaktig de kan huske mindre bøker i Bibelen på ett semester. De skal presentere disse bøkene med drama til i deres lokale kirker eller på en gudstjeneste på skolen, sier Meyer.

I alt 12 elever skal ta kurset som Meyer skal holde. Metoden for utenatlæring blir enten å lese bøkene høyt, høre de opplest eller skrive ned teksten selv.

– Når de mediterer over teksten, vil Guds ord slå rot i hjertene deres og forhåpentligvis gi dem et tettere forhold til Gud, sier Meyer til The Christian Post.

LES MER: Fremstiller Hollywood bibelfortellinger som eventyr?

Over hele USA

Meyer er velkjent for sin evne til å sitere bibelske bøker fra husken, og han har opptrådt foran et bredt publikum over hele USA.

I fjor mai tok Meyer, som er medlem av Wordsower International Ministries, med seg et annet Wordsower-medlem, Jason Nightingale, for å sitere Bibelen i hele 24 timer for å samle inn penger til ofrene for jordskjelvet i Nepal.

MF: – Det har skjedd et linjeskifte ved MF, men vi er stadig tro mot bibel og bekjennelse

Teknikk fra munker

Til The Christian Post forteller Meyer at han lærte seg noen husketeknikker mens han studerte i Jerusalem, hvor han tok to mastergrader ved Jerusalem University College. Det er disse han vil lære videre til sine studenter.

Mens han var i Jerusalem, lærte han nemlig noen teknikker fra blant andre gresk-ortodokse munker som han var sammen med, i tillegg til rabbinere og studenter.

– Essensen av disse teknikkene er først og fremst å lese teksten kontinuerlig mens man bruker sideformatet til å «fotografere» siden i minnet, å lytte til at teksten blir lest høyt på en dramatisk måte og skrive ned vers mange ganger samtidig som man leser de høyt, røper Meyer. KPK

 

kommentarer